Matkustaminen

Valitettavasti lentäminen on todella, * todella * haitallista ympäristölle. Tässä on mitä tehdä, jos rakastat matkustamista

Matkustaminen ympäri maata tunneissa tai ympäri maailmaa päivässä on upeaa. Lentokoneen saaminen ilmaan vie kuitenkin uskomattoman määrän lentopolttoainetta. Toisin sanoen, vaikka teet parhaasi elääksesi vihreää loppuaikaa, yksi edestakainen lento ensimmäisellä luokalla Vancouverista Torontoon voi tuottaa saman määrän päästöjä kuin keskimääräinen autolla matkustamisen vuosi, tai lähes 20 prosenttia tonnista, jonka keskimääräinen kanadalainen tuottaa vuosittain. Emme voi ottaa sitä kevyesti vakavan ilmastonmuutoksen edessä.
Puhuimme matka- ja ilmastoasiantuntijoille lentämisestä, jos lentomatkustamisen vaikutuksia on mahdollista lieventää ja jos ympäristöstä huolehtiminen tarkoittaa, että sinun pitäisi lopettaa lentäminen kokonaan.

OK, kuinka huono lentäminen ympäristölle on?

Winnipegin Prairie Climate Centren tutkimuskoordinaattori Christey Allen sanoo, että lentokoneet ovat viime kädessä paljon hiili-intensiivisempiä kuin autot. Vuonna 2018 kaupalliset lentoyhtiöt polttivat maailmanlaajuisesti 94 miljardia gallonaa fossiilista polttoainetta. Pelkästään lentoliikenteen osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on vähintään 2 prosenttia, ja määrä voi tosiasiassa olla suurempi. Valitettavasti lentojen kansainvälinen ja lainkäyttöalueiden välinen luonne tarkoittaa, että näiden päästöjen tarkka seuranta on uskomattoman vaikeaa. Lentokoneet jättävät myös epäpuhtauksia ilmassa (kondenssilinjat) lentäessään, ja vesihöyry lisää kasvihuoneilmiötä – etenkin yleisten lentoreittien yli.

ympäristössä

Vaikka 2 prosenttia vaikuttaa pieneltä, lentomatkailu on kasvussa. Ympäristön säästäminen on suurelta osin päättäjien ja suurten teollisuuden johtajien vastuulla, jotta ne todella tehostavat toimintaansa ympäristöpolitiikassa (ja äänestäjien on äänestettävä ilmastonmuutoksesta tietoisissa edustajissa), mutta yksittäisillä päätöksillä on silti merkitystä. Jos ajattelet: “Olen vain yksi henkilö”, pienempiä elämäntapamuutoksia tekevillä henkilöillä on tärkeä rooli suurempien systeemisten muutosten käynnistämisessä. Mutta ennen kuin paniikkia juuri varaamastasi lennosta, Allen korostaa myös, että ihmisten on tarkasteltava hiilijalanjälkeään kokonaisvaltaisesti. Jos otat julkisen liikenteen joka päivä ja lennät kerran vuodessa kesäretkelle, hiilijalanjälkesi on silti parempi kuin jos ajaisit yksin joka päivä lentämisen lisäksi.

Kuinka voin vähentää lentoni hiilipäästöjä?

Omat todelliset hiilijalanjälkesi vaihtelevat sen mukaan, kuinka monta välilaskua otat, lennätkö taloudellisella vai liikematkalla, kuinka polttoainetaloudellinen lentokonemallisi on, ostatko hiilidioksidipäästöjä lennon vaikutusten torjumiseksi ja onko lentoyhtiö sinä fly käyttää lentokoneissaan mahdollisesti vähemmän päästöjä aiheuttavia raskaita biopolttoaineita (United aloitti biopolttoaineiden käytön vuonna 2016, kun taas JetBlue, Cathay Pacific, Qantas Airways ja Virgin Atlantic ovat joko aloittamassa tänä vuonna tai ovat siirtymässä).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *