LitAdvisor

LitAdvisor

LitAdvisor haastaa sinut vaihtamaan yhden lomalentomatkan lukumatkaan. Ottamalla haasteen vastaan huomaat, kuinka lukumatkailu voi olla aivan yhtä rentouttavaa ja maailmankuvaa avartavaa kuin lentomatkusteleminenkin. Kirjan siivin olet aina ajoissa, matkatavarasi eivät katoa, saat ottaa mukaan niin ison kupin teetä kuin haluat, eikä kehno lentosääkään hankaloita matkantekoa.

Osallistut haasteeseen tekemällä päätöksen, ottamalla kuvan itsestäsi tai perheestäsi lukumatkalla ja postaamalla sen sosiaalisessa mediassa häshtägein #litadvisor #lukumatkalla. Liitä lyhyt TripAdvisor -tyyppinen kuvaus lukumatkastasi kuvan oheen ja haasta kaverisikin mukaan!

Lomalentomatkailu on yksi suurimpia yksilön hiilijalanjälkeen vaikuttavia kertapäästöjä, joka voi tehdä tyhjäksi kaikki muut pienemmät vuoden aikana kertyneet vihreät teot. Vähentämällä lentämistä voit siis tehdä huomattavan ympäristöteon! Lue lisää lentomatkailun ympäristövaikutuksista täältä. Romaanin hiilijalanjäljen arvioidaan vastaavan n. 7,4 kilometrin autolla ajoa, joka on n. 1,3 kg CO2, riippuen mm. sivumäärästä, käytetystä paperista ja kuljetuskustannuksista. Kirjojen ja paperituotteiden osuus suomalaisten hiilijalanjäljestä on n. 1 % luokkaa. Kirjan lukeminen puolestaan on täysin päästövapaata. Kirjastoja ja divareita käyttämällä, tai kaverilta lainaamalla yhden kirjan hiilijalanjälki jakautuu useiden käyttäjien kesken.

Ilmastonmuutoksen haitat tiedetään jo, nyt on aika toimia! Lukeva ihminen rentoutuu ja oppii, ja voi myös jakaa kokemuksensa muiden kanssa. Lennä vähemmän – lue enemmän!

LitAdvisor on Nuoren Voiman Liiton, Helsinki Poetry Connectionin ja Nihil Interitin yhteistyöhanke. Se on osa Sitran Maapalloliiga -kehityshanketta.

Ota yhteyttä:

E-mail: litadvisor.lukumatkalla@gmail.com
www.facebook.com/LitAdvisorLukumatkalla
www.instagram.com/litadvisor